КРЕЋЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА ПАЛИЛУЛСКЕ ПИЈАЦЕ
30.09.2011

Радови на реконструкцији Палилулске пијаце почеће током октобра, а предвиђено је да све буде готово за око месец дана, рекао је у сусрету са новинарима председник Градске општине Палилула проф.др Игор Новаковић. Средства су већ обезбеђена а чекало се да се реши проблематика око добијања дозвола. Пројекат је поклонила група нишких архитеката, док је новац обезбеђен од донација објашњава Новаковић. Пијаца ће бити потпуно реконструисана, добиће нову ограду, кров, нове тезге а биће саниран и мокри чвор. Поред тога, значајно је и што ће бити направљен посебан део за продавце млечних производа.

Према речима првог човека општине Палилула очекује се да радови трају максимално месец дана јер се конструкција крова већ ради, па практично треба да се само монтира што ће скратити време извођачу радова. За време трајања радова, тезге за пијачне продавце биће привремено измештене у самој близини пијаце.

Планирамо да док трају радови продавци буду у Чаирској улици, поред пруге, на железничком земљишту које ћемо добити бесплатно на коришћење. Такође, продавцима се за то време неће наплаћивати пијачна трошарина-каже Новаковић.

Како ће реконструисана пијаца изгледати може се видети и на паноима који су постављени на огради саме пијаце. Према тим фотографијама може се закључити да ће Палилулци до краја године добити модерну и функционалну пијацу.